logo
Chatbots

Chatbots

Een gloednieuwe en nog ongebruikte manier voor klantwerving, leads en automatisering. Wees een stap voor op je concurrenten.

Online marketing wordt steeds moeilijker. Als iedereen gebruik maakt van dezelfde marketing kanalen en zelfde strategie wordt het steeds duurder om klanten aan te trekken.

Je raakt gefrustreerd. De methodes van vroeger beginnen steeds minder te werken. Je zoekt naar een manier waar je concurrentie nog niet gebruik van maakt. Een kanaal vol met potentie wat nog lang niet verzadigd is.

In dat geval… heb je geluk.

Facebook Messenger zit in de positie om het snelst groeiende marketing kanaal te worden. 1.2 miljard actieve gebruikers wereldwijd. Wanneer jij hier vroeg bij bent kun je pas echt de vruchten hiervan plukken. Nu is de tijd dat bijna niemand hier nog gebruik van maakt. Nu kun je een serieus voordeel behalen tegenover je concurrenten.

Communicatie verandert

Steeds vaker willen we ‘instant gratification’. Laat je een klant een uur wachten, dan heeft ‘ie al alle websites van je concurrenten bezocht en een beter alternatief gevonden.

Net zoals iedereen wil jij ook communiceren op een makkelijke, onmiddellijke manier communiceren. Omdat de meeste van ons meer achten hun smartphone zitten dan achter hun PC, moet het ook smartphone vriendelijk zijn.

Facebook Messenger is de perfecte oplossing.

Facebook Chatbots

Als marketeer of ondernemer wil je zeker meegaan met de trend van onmiddelijke communicatie, maar heb je er de tijd niet voor. Als je de hele dag reageert op je klanten, krijg je geen werk gedaan. Laat dit automatiseren met een Facebook Chatbot.

Voordelen van Chatbots

Persoonlijke onmiddellijke communicatie

Met het gebruik van een chatbot communiceer je met je klant op een persoonlijke manier. Alles gaat ook onmiddellijk zodat je de klant nooit meer laat wachten.

Geautomatiseerd

Laat het een keer instellen en daarna hoef je er nooit meer naar om te kijken. Besteed minder tijd en ontvang meer geld aan sales en service.

Wees een pionier in een jonge markt

De mogelijkheden van chatbots staan pas in de kinderschoenen. Bijna niemand gebruikt het. Nu is de kans om de vruchten te plukken.

10x zo sterk als email marketing

20% Van alle emails wordt geopend en in 2% van de gevallen wordt op een link geklikt. Chatbots hebben open rates van 80% en click through rates van 30%.

Benieuwd naar onze eigen chatbot? Ontmoet Rob de chatbot in Facebook Messenger.

Lead generatie en kwalificatie

Stuur potentiële klanten naar je Messenger chatbot. Hier kun je op een persoonlijke en originele manier de juiste content geven om ze te enthousiasmeren. Stel ze vervolgens vragen om te kwalificeren of het interessante klanten zijn. Aan het einde van het gesprek vraag je om een email of telefoonnummer.

Producten verkopen

Via een chatbot kun je het verkoopgesprek van je salesteam automatiseren. Vraag eerst in wat voor hoofdcategorieen ze interesse hebben en werk het zo langzaam af tot je bij de producten zelf komt. Uiteindelijk link je naar de pagina waar het gewenste product zich in het winkelmandje van de klant bevindt.

Content aanleveren

In the picture blijven bij je klanten? Meer engagement voor je blog? Maak een automatische flow aan waar klanten eerst je meest belangrijke/populaire content krijgen. Vervolgens wanneer je nieuwe content maakt kun je deze op ieder moment versturen naar je lezers. Email marketing maar dan met 4x betere open rates en 10x betere click through rates.

Retargeting

Maak een Facebook advertentie die mensen zien die al je website hebben bezocht. Zo haal je nieuwe leads binnen die net dat extra zetje nodig hebben om over de streep te komen. Ze kennen je bedrijf al, nu is het alleen nog nodig om op een originele manier met ze in aanraking te komen. Een chatbot is the way to go.

Automatiseer je customer service

Ben je het zat om telkens weer dezelfde vragen te ontvangen? Stuur je klanten niet naar een contactformulier maar naar de Facebook Messenger Chatbot. We maken een originele flow om automatisch de vragen te beantwoorden. Is het toch een nieuwe unieke vraag, dan kunnen ze altijd met iemand van je bedrijf in contact komen via FB Messenger.

Chatbot laten maken?

Neem contact op en we gaan samen in gesprek om de talloze mogelijkheden van chatbots te ontdekken.

Projecten van SMIDIT

JA, IK WIL EEN CHATBOT
contact opnemen

Contact opnemen met SMIDIT

Robert-Jan

Online Marketing Specialist

    Meer weten over chatbots?