logo

Advertorial

Een advertorial is een publicatie van een nieuwsartikel die als advertentie kan worden gebruikt via verschillende media. Omdat een advertorial vanuit een commercieel oogpunt wordt ingezet is het tegenwoordig een belangrijke inkomstenbron voor o.a. bloggers geworden.

De advertorial het nieuwe adverteren

Vaak worden advertorials gebruikt om een product of dienst onder de aandacht te brengen. Ze worden dan als een artikel tegen betaling op een blog, nieuwsbrief of sociale media geplaatst. Omdat hier vaak de doelgroep voor de advertorial aanwezig is zal het rendement van adverteren beter zijn dan op meer traditionele plekken. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat deze manier van adverteren 80% meer effect heeft dan traditioneel adverteren. Een advertorial heeft bovendien meer nieuwswaarde dan een gewone platte advertentie. Omdat een artikel uniek geschreven is en gericht op de doelgroep is het een populaire manier van online adverteren. Wel is het zo dat de redactie van een blog vaak zijn eigen voorwaarden heeft m.b.t. huisstijl en de inhoud van het artikel.

Tot slot is het belangrijk dat bij het plaatsen van de advertorial er ook een vermelding aanwezig is waaruit blijkt dat dit een gesponsord artikel is. Dit om de lezer duidelijk te maken dat het hier om een commercieel artikel gaat die niet geheel objectief hoeft te zijn.

LEAVE A COMMENT