logo

Hoe blijf je op de hoogte met Google Alerts?

Google Alerts is een handige app waarmee het vrij eenvoudig is om automatisch meldingen te ontvangen via de mail over informatie die voor jou belangrijk is. Voor ieder nieuw zoekresultaat op het internet die voldoet aan een ingevoerd zoekcriteria ontvang je dan automatisch een melding.

Handig dus wanneer je altijd op de hoogte wilt zijn wat er over je bedrijf, persoon, product of dienst wordt gesproken. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld een trend wilt volgen of zelfs een concurrent. Heb je een bepaald onderwerp waar je continue van op de hoogte wilt worden gehouden dan kan dit met het instellen van een Google Alert. Voldoende mogelijkheden om in dit artikel meer informatie te geven over het instellen van Google Alerts.

Het instellen van Google Alerts in vier stappen

1. Ga naar Google Alerts

Ga via je webbrowser naar https://www.google.nl/alerts. Onderstaand scherm zal verschijnen waar u direct een zoekterm kunt intypen waar u meldingen over wilt ontvangen.

Google Alert intypen

2. Kies een goede zoekterm

Type een zoekterm in en u zult zien dat er automatisch voorbeelden verschijnen van meldingen voor de door u ingevoerde zoekterm. Vul als voorbeeld uw bedrijfsnaam in.

voorbeeld meldingen google alerts

3. Kies voor opties weergeven

Om de meldingen verder te specificeren kunt u met “opties weergeven” uw zoekcriteria verfijnen. Je kunt hier de frequentie, bronnen, taal, regio en de hoeveelheid resultaten aanpassen. Vul vervolgens je e-mail adres in waar je de informatie per mail wilt ontvangen en klik vervolgens op de button “Melding maken”.

Google alerts melding maken

4. Bevestig je Google Alert

Wanneer u de melding heeft aangemaakt en u heeft geen e-mail adres opgegeven met een google account ontvangt u een e-mail om de melding te bevestigen. Wanneer u wel een e-mail met een google account heeft opgegeven kunt u direct inloggen om de Google Alert te bevestigen.

voorbeeld meldingen google alerts

Wijzigen of verwijderen van een Google Alert.

Wanneer u overigens een Google Alert wilt wijzigen of verwijderen gaat u terug naar Google Alerts en kiest u voor het potloodje om te wijzigen of de prullemand om te verwijderen.

google alerts verwijderen

LEAVE A COMMENT