logo
SMIDIT / Internet Marketing Kennisbank  / Google Analytics / Google Analytics training of cursus gratis volgen?

Google Analytics training of cursus gratis volgen?

Google AnalyticsWanneer u een website of webwinkel beheerd en wel eens een Google Analytics account heeft aangemaakt weet dat er direct een overvloed aan informatie en mogelijkheden op je af komt. Welke rapporten zijn er nu allemaal en hoe moet je deze informatie nu precies plaatsen. Waar vindt je nu precies wat en hoe moet je al die data nu precies gebruiken.

Vaak is het vervolg op deze eerste kennismaking van korte duur. Maar omdat je als webmaster zeker zeer waardevolle informatie kunt halen uit Google Analytics is het zinvol om je hier verder in te verdiepen. Dat kan nu met de gratis trainingen van Google zelf die je helpen met een aantal verschillende cursussen om het gebruik van analytics te verbeteren.

[Tweet “Google Analytics training of cursus gratis volgen?”]

Met een aantal online trainingen zal je precies leren welke statistieken belangrijk zijn. Maar ook zal je meer informatie krijgen voor verbeteringen van je website. Waar moet je bijvoorbeeld meer kwalitatieve content plaatsen omdat bezoekers hier de website snel verlaten. Of hoe kun je de conversie verbeteren door meer bezoekers en of betere inrichting van je webpagina’s. Tijdens de online gratis training zullen meerdere professionals van Google je exact alle mogelijkheden van Analytics trainen.

De Google Analytics academie

Om uw analytische vaardigheden te verbeteren komt google met de Google Analytics Academy. Met twee Engelstalige instructeurs kunt u hier verschillende gratis trainingsprogramma’s gaan volgen. Er zijn momenteel drie verschillende trainingen te volgen die allemaal met Engelstalige video’s worden ondersteund en Nederlandstalig trainingsmateriaal en naslagwerk.

Cursus Google Analytics voor beginners

Wanneer u nog niets van Google Analytics weet dan is het verstandig om met deze basistraining te beginnen. Tijdens de training leer je op welke manier je Analytics kunt gebruiken. Naast de wijze waarop de applicatie moet worden geconfigureerd zul je ook met de belangrijkste onderdelen als navigatie, rapporten dashboards en snelkoppelingen kennismaken. Ook worden de rapporten voor doelgroepen, acquisitie en gedrag behandeld en zult u leren hoe je campagnes en doelstellingen kunt gaan meten.

Direct aan de slag met de de beginners training: https://analytics.google.com/analytics/academy/course/6

De vervolgtraining voor gevorderden

Voor de meer gevorderde gebruikers is er nu ook een gratis training waarbij u kunt leren hoer gegevens worden verzameld en gebruikt in rapporten. Maar ook technieken als dimensies, aangepaste statistieken, gebeurtenissen, segmenteringen, kanaalrapporten worden uitvoerig behandeld. Ook verschillende marketingstrategieën als remarketing en dynamische remarketing zullen worden besproken. Kortom een training waarmee u uiteindelijk een echte expert zult worden in Google Analytics.

Direct aan de slag met de training voor gevorderden: https://analytics.google.com/analytics/academy/course/7

Google Tag manager

Omdat het belangrijk is om binnen uw website meerdere analyse- en marketingtags te kunnen beheren heeft Google een speciale training voor de basisbeginselen van Google Tag manager toegevoegd. Naast het instellen van de tag manager zal je ook leren hoe je de Google Analytics-tag kunt installeren en gebeurtenissen en of conversies kunt bijhouden.

Direct aan de slag met de training voor Google Tag manager: https://analytics.google.com/analytics/academy/course/5

LEAVE A COMMENT